Öppettider: 11:00 - 18:00 | Lör: 11:00 - 15:00 | Sön: STÄNGT 

 x 
Kundvagn - 0 kr

Kundvagn

Kundvagnen är tom

Grundkurs Open Water Medelhavet

Produkter


Har du drömt om att upptäcka världen under vattnet?

Simma runt bland fiskar och växter i regnbågens alla färger, upptäcka vrak eller bara njuta av och vara viktlös?

Ta steget nu!

Grundkursen i dykning heter Open Water och Open Water Medelhavet kör vi årligen under oktober till april när vädret här hemma är inte är så roligt.

Grundkursen Open Water lär dig grundläggande dyktekniker, om undervattensvärlden och om dykutrustningen. Efter dykkursen är du certifierad att dyka till 18 meter i hela världen och efter godkänd dykkurs erhåller du ett Open Water Dykcertifikat.
För att påbörja grundkursen Open Water skall du vara över 10 år, simkunnig och fullt frisk.

Hur går Open Water dykkursen till?
Grundkursen Open Water består av tre delmoment; Teori, Praktik i poolmiljö och Utedyk i medelhavet. Vi kommer under dykkursen varva teori och praktik.

Teori
Utöver självstudierna så har vi instruktörsled teori.  Den digitala kurslitteraturen som inkluderar digitalbok och full HD videos som du får tillgång till efter anmälan* ska du ha läst ut och tittat klart på till första kurstillfället samt gjort kunskapskontrollerna efter varje kapitel. Mot slutet av dykkursen kommer du att skriva ett slutprov där 80% rätt krävs för att bli godkänd.
* För att vi ska kunna tilldela dig den digitala kurslitteraturen måste du skapa ett konto på http://my.divessi.com/register och glöm inte att välja Stockholms Dykcenter som ditt master dykcenter. 
Kurslitteraturen hittar du sen under Kurser och Händelser följt av Hitta Kurs i din profil och finns även tillgänglig i appen MySSI som du kan ladda ner kostndsfritt.

Praktik
Den praktiska delen av Open Water dykkursen inleds först i poolmiljö. Hos oss får du 6-8 timmars poolträning då man som dykare lär sig grunderna just i poolen. Du får låna all nödvändig dykutrustning förutom den personliga dykutrustningen (dykmask, snorkel, hälremsfenor, boots, bitmunstycken samt badkläder. Den personliga dykutrustningen kan köpas hos oss till förmånligt pris) under hela dykkursen. I poolen/confined water provar du för första gången hur det är att andas under vatten och du bekantar dig med din dykutrustning. Totalt går vi igenom 20 grundövningar som upprepas flera gånger för att du skall behärska dem väl och känna dig trygg när du är klar med dykkursen.
Känner du dig osäker om dykning är just din grej rekommenderar vi dig att göra ett prova på dyk.

Utedyk
Den praktiska delen av dykutbildningen avslutas med fem dyk i havsmiljö. Det ger dig de bästa förutsättningarna för bra dykvatten. Sikten här är nästan alltid 30m+, vattentemperatur runt 20-22 grader under November och 14-16 grader under Mars-April. Dessa fem dyk är fördelade under två dykdagar. All den teori och den praktiska kunskap du lärt dig under utbildningen får du nu chansen att tillämpa.

Varför Medelhavet?
Medelhavet är ett av skandinavernas mest älskade resmål. Här mår havet fortfarande prima, likadant som Cousteau och Taillez en gång upplevde det.
Livad, elegant, levnadsglad och för dykare erbjuder havet alldeles speciella höjdpunkter under ytan.
Knappt att du hinner komma ner i vattnet så erbjuder medelhavet otaliga röda och gula solfjäderskoraller. I Medelhavet kan du beskåda såväl barracudor, havsålar, bläckfiskar, stenfisk, nakensnäckor m.m. på ett och samma dyk. Lunchpauserna brukar bli korta då det finns alltför mycket att upptäcka.

Medelhavet är fantastiskt och vill man inte bara dyka eller helt enkelt vill ta en paus från dykningen kan man äta god mat, bada, shoppa. Det kryllar av och trevliga restauranger och barer på orterna vi åker till.

Flyg
Stockholm-Montenegro/Mallorca/Malta-Stockholm t&r

Boende på hotell 
För att din kurs ska bli roligare och mer avkopplade så kommer vi att sova över på hotell som ligger i närheten av dykcentret.
Enkelrumstillägg kan erhållas på samtliga resmål.

Inför dykkursen
Innan avresa ska du ha fyllt i en hälsodeklaration. Skulle det visa sig att du har en sjukdomshistorik som inte direkt lämpar sig för dykning, framgår det när du svarar på frågorna. I dessa sällsynta fall krävs då intyg från läkare, annars räcker det med underskriven hälsodeklaration.

Kursupplägg
Hittar du under mer information för den specifika resan.

 

 

 

Newsletter

Ange din e-postadress att nyheter, uppdateringar, specialerbjudanden och annan information.


Stockholms DykCenter AB
Org.nummer 556767-1200
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 


Öppettider

Mån-fre: 11 - 18

Lördag: 11-15

Söndag: STÄNGT

Stockholms Dykcenter ©2021 - Privacy Policy
Webbsida av Joomlaproffs.se