Öppettider: 11:00 - 18:00 | Lör: 11:00 - 16:00 | Sön: STÄNGT 

 x 
Kundvagn - 0 kr

Kundvagn

Kundvagnen är tom

Grundkurs Open Water Referral

Produkter


Påbörja din grundkurs i dykning med teori och pool hemma, slutför Utedyken på semestern  

Har du drömt om att upptäcka världen under vattnet?
Simma runt bland fiskar och växter i alla regnbågens färger, titta på skeppsvrak eller bara njuta av och vara viktlös?

Ta steget nu!

Grundkurs i dykning Open Water Referral

Open Water referral är till för dig som inte vill slösa bort hela din semester till och gå dykkurs. Vi lär dig grunden hemma där vi går igenom all dykteori och all dykpraktik i pool samt skriver teoriprovet på svenska. Efter godkänd dykkurs erhåller du ett Open Water Referral dykcertifikat som är din biljett till att avsluta dykkursen med dykpraktik i havet världen över. 

När du gjort de 4-5 utedyken i varmare vatten bland tropiska fiskar med en instruktör så erhåller du ett fullständigt Open Water dykcertifikat. Dykcertifikatet Open Water gäller i hela världen.

Vi erbjuder kvälls-, helg- och dagkurser.
För att påbörja grundkursen Open Water Referral ska du vara över 10 år, simkunnig och fullt frisk.

Hur går dykkursen Open Water Referral till?

Grundkursen Open Water Referral består av två delmoment som du gör hemma; Dykteori och Dykpraktik i Pool.
Vi kommer under dykkursen varva dykteori och dykpraktik så att du får god tid på dig att låta de nya kunskaperna sjunka in innan du går vidare och lär dig nya saker.
Det tredje delmomentet; Dykpraktik i Havet gör du på semestern inom 12 månader. Skulle du av någon anledning inte genomföra detta delmoment under semestern är du alltid välkommen att slutföra det hos oss. Kostnaden för det tredje delmomentet betalas till det dykcenter du väljer att avsluta din dykutbildning med. 

Dykteori

Utöver självstudierna så har vi instruktörsled dykteori.  Den digitala kurslitteraturen som inkluderar digitalbok och full HD videos som du får tillgång till efter anmälan* ska du ha läst ut och tittat klart på till första kurstillfället samt gjort kunskapskontrollerna efter varje kapitel. Mot slutet av kursen kommer du att skriva ett slutprov där 80% rätt krävs för att bli godkänd.
* För att vi ska kunna tilldela dig den digitala kurslitteraturen måste du skapa ett konto på https://my.divessi.com/register och glöm inte att välja Stockholms Dykcenter som ditt dykcenter. 
Efter att ha loggat in på ditt konto https://my.divessi.com/login så hittar du kurslitteraturen Open Water under Kurser och Händelser följt av Hitta Kurs. Kurslitteraturen finns även tillgänglig i appen MySSI som du kan ladda ner kostndsfritt. I appen hittar du kurslitteraturen under Programs and Cards.

Dykpraktik i pool

Den praktiska delen av Open Water Referral dykkursen inleds först i poolmiljö. Hos oss får du hela 6 timmars poolträning, då man som dykare lär sig grunderna just i poolen. Du får låna all nödvändig dykutrustning förutom den personliga dykutrustningen (dykmask, snorkel, fenor, bitmunstycken samt badkläder) under hela dykkursen.
I poolen provar du för första gången hur det är att andas under vatten och du bekantar dig med din dykutrustning. Alla grundövningar kommer upprepas många gånger för att du ska behärska dem väl då det är här du lär dig dyka. 

Inför dykkursen

Samling och avslutning sker alltid vid angiven tid på Dykcentret (Barnhusgatan 4, Stockholm). Transport till och från simhall sker med egen bil alt i våran minibuss. Badkläder, handduk och ett hänglås ska du ta med till samtliga kurstillfällen. 

Du ska ha skapat ett konto på my.divessi.com/register så vi kan lägga till kursmaterial åt dig. När du loggat in på din profil uppdatera denna med adress, postnummer, postadress samt ladda upp ett porträttfoto. Detta fotot kommer finnas på ditt dykcertifikat som vi utfärdat efter godkänd kurs. 
Därefter ska du fylla i och skriva under Responsible Diver Code och Medical Statement. Om ditt svar är NEJ på samtliga frågor i hälsodeklarationen blir den godkänd av systemet. Om ditt svar är JA på någon av frågorna kan du behöva göra en läkarundersökning för dykning och ladda upp läkarintyget i din profil innan din kurs. Om läkargodkännande krävs kommer detta framgå. Vi rekommendera då att man vänder sig till Intygsgruppen. https://intygsgruppen.se/medicinskaintyg/intyg-dykning/

Inbetalda kursavgifter återbetalas inte oavsett om en dykkurs är påbörjad eller inte. Ombokning måste ske skriftligt senast 1 vecka innan kursstart.

Följande ingår

• Kursintroduktion
• 6 teorimoduler och 6h poolträning 
• Digital kurslitteratur
• Digitalt Open Water Referral Dykcertifikat
• Transport i våran minibuss till och från dykplatserna om du inte har egen bil. Meddela oss om du är i behov av transport vid bokningstillfället.
• Lån av dykutrustning. (Ej den personliga dykutrustningen, denna kan köpas hos oss till ett förmånligt pris i samband med dykkursen)

Kursupplägg

Helgkurs Fredag 13-23 Dykteori och Dykpraktik i Pool samt Lördag 11-12 Slutskrivning

Kvällskurs 3 Torsdagkvällar 18-23 Dykteori, Dykpraktik i Pool och Slutskrivning

Newsletter

Ange din e-postadress att nyheter, uppdateringar, specialerbjudanden och annan information.


Stockholms DykCenter AB
Org.nummer 556767-1200
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 


Öppettider

Mån-fre: 11 - 18

Lördag: 11-16

Söndag: STÄNGT

Stockholms Dykcenter ©2021 - Privacy Policy
Webbsida av Joomlaproffs.se