Öppettider: 11:00 - 18:00 | Lör: 11:00 - 16:00 | Sön: Stängt

 x 
Kundvagn - 0 kr

Kundvagn

Kundvagnen är tom

Wreck Diving Speciality

Art. nr: 1390
Ord. pris: 2495 kr

2495 kr

(Rabatt: 0 kr)
Kursdatum
Utrustningshyra
Tillval Dykdator
Tillval Underställ
Tillval Lampa
Transport

Beskrivning:

Wreck Specialty - VRAKDYKNINGSKURS

"Vrakdykning innebär dykning i det förflutna - och det är alltid relaterade till en viss spänning ..."Det är en otrolig upplevelse att se ett stort fartyg från ett fågel perspektiv och att glida mot kaptenens bryggan. Men det finns också tragedier anknytna till vrak. Vrakdykning är spännande och det finns vissa potentiella risker också, men med rätt träning vrakdykning kommer att bli ett stort äventyr. Under vrakdykning SPECIALTY kursen kommer du att lära dig var och hur man får bakgrundsinformation om vrak, hur du hittar vrak och hur man kan förbereda sig för ett vrakdyk. Under de två obligatoriska dyken kommer du att tillämpa rätt vrakdykning tekniker, liksom, utvärdera och undvika de potentiella risker när du dyker på vrak.

Dykteori 

Utöver självstudierna så har vi kortare instruktörsled teori.  Den digitala kurslitteraturen som inkluderar digitalbok och full HD videos som du får tillgång till efter anmälan* ska du ha läst ut och tittat klart på till första kurstillfället samt gjort kunskapskontrollerna efter varje kapitel. 
* För att vi ska kunna tilldela dig den digitala kurslitteraturen måste du skapa ett konto på http://my.divessi.com/register och glöm inte att välja Stockholms Dykcenter som ditt dykcenter. 
Kurslitteraturen hittar du sen under MyTraining i din profil och finns även tillgänglig i appen MySSI som du kan ladda ner kostndsfritt.

PRAKTIK I HAVET FRÅN DYKBÅT 

Den praktiska delen av dykutbildningen avslutas med 2 utedyk från dykbåt vid Landsort. Vi är ensamma om att kunna erbjuda utedyk kring Landsort längst ut i Nynäshamns skärgård. Det ger dig de bästa förutsättningarna för bra dykvatten. De två dyken är fördelade under en dykdag. Siktförhållandena vid Landsort är ibland jämförbara med tempereradevatten (10-20m) vid landbaserad dykning i närområde är sikten mellan 1-5m. Du lär dig dessutom dyka från dykbåt och du får dyka på två vrak (vid hårt väder kan alternativa platser användas). 

Inför Wreck Specialty kursen 

Samling och avslutning sker alltid vid angiven tid på Dykcentret (Barnhusgatan 4, Stockholm). Transport till och från utedyk sker med egen bil alt i våran minibuss. 
Till samtliga kurstillfällen ska du ta med ett tunt underställ (lager 1 ställ), stumpor och fingervantar om du ska dyka med torrdräkt (torrdräkts certifikat är förkrav) och dyker du med våtdräkt, badkläder. Hyr du dykutrustning av oss och ska dyka med torrdräkt ingår hyra av tjockare underställ till utedyken som du har ovanpå ditt tunna underställ. Innan dykkursen får du fylla i en hälsodeklaration. Skulle det visa sig att du har en sjukdomshistorik som inte direkt lämpar sig för dykning, framgår det när du svarar på frågorna. I dessa sällsynta fall krävs då intyg från läkare, annars räcker det med underskriven hälsodeklaration. Inbetalda kursavgifter återbetalas inte oavsett om en kurs är påbörjad eller inte. Ombokning måste ske skriftligt senast 1 vecka innan kursstart. Vintertid (Januari-Mars) gäller isfritt väder och då erbjuder vi landbaserade utedyk. Vi förbehåller oss rätten att skjuta fram utedyk vintertid eller vid extrema väderförhållanden. 

Förkrav

Open Water certifikat eller motsvarande

Kursinnehåll Wreck Specialty 

• Välja ett vrak
• Vrakdykning och dykutrustning
• Sök efter vraket
• Dykning på vraket
• Avancerad vrakdykning

Det primära målet för all SSI Specialty kurs är att lära dig viktiga kunskaper i en rolig miljö.

Följande ingår 

• Kursintroduktion
• 1 teorimodul
• 2 utedyk från dykbåt ute vid Landsort
• Digital kurslitteratur 
• Digitalt dykcertifikat
• Transport i våran minibuss om du inte har egen bil. Meddela oss om du är i behov av transport vid bokningstillfället

TILLVAL

Har du ingen egen dykutrustning så går det att hyra följande paket till paketpris:

  • Två Flaskor och Viktbälte med Bly
  • Paket 1
    BC, Regulator, Två Flaskor och Viktbälte med Bly
  • Paket 2
    BC, Regulator, Två Flaskor, Viktbälte med Bly och Våtdräkt SemiDry 7mm (extra 5mm Jacket ingår vid behov/önskemål), Huva, Handskar och Dykväska
  • Paket 3
    BC, Regulator, Två Flaskor, Viktbälte med Bly och Torrdräkt med fasta Boots, Huva, Torrhandskar och Dykväska

Alla våra torrdräkter har ringsystem med torrhandskar.

Den personliga dykutrustningen går ej att hyra utan något du borde ha redan från din Grundkurs Open Water och den består av: dykmask, snorkel, hälremsfenor, boots (behövs ej om du dyker med torrdräkt så den har fasta boots), bitmunstycken, dykdator och underställ om du dyker med torrdräkt. 
Den personliga dykutrustningen kan köpas hos oss till ett förmånligt pris i samband med dykkursen. Dykdator och underställ finns att hyra om du ännu inte införskaffat dig detta och denna kan du förboka direkt i samband med din bokning. 

Kursupplägg 

Söndag 8-17 Teori och utedyk


Newsletter

Ange din e-postadress att nyheter, uppdateringar, specialerbjudanden och annan information.


Stockholms DykCenter AB
Org.nummer 556767-1200
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 


Öppettider

Mån-fre: 11 - 18

Lördag: 11-16

Söndag: STÄNGT

Stockholms Dykcenter ©2021 - Privacy Policy
Webbsida av Joomlaproffs.se