• Hem
  • Privacy policy

Privacy policy

Stockholms Dykcenter AB

Organisationsnummer 556767-1200, VAT SE556767120001

Kontaktuppgifter till Stockholms Dykcenter AB: Tel: 08-204444

Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Adress: Barnhusgatan 4, 111 23 Stockholm

Stockholms Dykcenter ingår inte avtal med minderåringa utan målsmans godkännande.

Nedan följer integritetspolicy och övriga köp- och leveransvillkor som Stockholms Dykcenter tillämpar:

GDPR

För att vi Stockholms Dykcenter skall kunna behandla din order-beställning på bästa sätt måste vi registrera, hantera och lagra de uppgifter du anger.

När du handlar av oss via vår webbutik ger du oss rätt att spara uppgifter såsom namn, adress, telefonnummer och e-post och när du som kund (privatperson, företag, organisation) väljer att handla mot faktura även organisations alt, personnummer vid kreditbedömning.

Vissa uppgifter kan delas med våra sammarbetspartners (fraktbolag PostNord vanligen) som namn, adress, telefonnummer och e-post för att de ska kunna leverera din order. När du handlar via vår webbutik ger du oss ditt medgivande att lämna ut dessa uppgifter till Klarna Checkout och PayPal Checkout. Personuppgifter som lämnas av privatperson i samband med köp kommer inte lämnas ut till tredje part. 

För privatkunder tillämpar vi Klarna Checkout och PayPal Checkout. Företagskunder bedömer vi utifrån kreditbedömning och villkor framgår då av orderbekräftelsen, alternativt direktfakturea. Företagskunder kan även betala med kreditkort. Anmärkning mot faktura ska ske inom 7 dagar från mottagandet. 

Vi kan på din begäran (via kontaktformulär eller telefon) alternativt på eget initiativ rätta och komplettera uppgifter som kan vara felaktiga (exempel att ni inte klart anger ert namn eller adress).

När du väljer att handla mot faktura/kredit ger du även ditt medgivande att vi tar en enkel kreditkoll hos vår samarbetspartners med det organisations alt, personnummer du angett vid din order. Vi gör denna koll första gången ni handlar hos oss och med jämna mellanrum mellan beställningarna. Förfaller fakturan (vid fakturaköp) och efter påminnelser inte får in er skuld lämnas alla uppgifter ut till vår samarbetspartner Handelsbanken Finans som för ärendet vidare att driva in er skuld gentemot oss.

Dina organisations alt. personuppgifter sparas så länge som du är kund hos oss och inte väljer att avsluta ditt konto i webbutiken. Vi följer bokföringslagen och arkiverar fakturor / dokument i 7år i vårt affärssystem (Visma).

Vid besök på vår e-handelssida använder vi cookies för att spara dina inställningar såsom priser, valuta, meddelande etc.

Har du ytterligare frågor så svarar vi gärna på dem, vänligen använd då vårt kontaktformulär.

Leveranser

Hos Stockholms Dykcenter kan du beställa både lagervaror som vi själva lagerhåller och så kallade beställningsvaror. Innehåller din beställning endast lagervaror så skickar vi din order omgående. Beställningar gjorda innan 13.00 skickas samma dag. Innehåller din order minst en beställningsvara så inväntar vi beställningsvaran före leverans. Om vi inte kan leverera beställningsvaran inom 5 arbetsdagar så kommer vi att delleverera din order utan extra kostnad för dig som kund.

Ångerrätt

Som privatperson har du en laglig ångerrätt på 14 dagar från det att du mottagit ditt paket. Vill du under denna tid returnera din vara för antingen byte eller återköp så ber vi dig fylla i och bipacka vår retursedel. Köparen står för kostnaden för returfrakt och väljer själv fraktsätt.

När du returnerar en vara är det mycket viktigt att varan returneras i en oskadad originalförpackning och att alla eventuella lappar och manualer också skickas med. Använd inte originalförpackningen som yttre emballage för då skadas originalförpackningen. Förpacka din retur väl. Om varan inte är oanvänd och i nyskick eller om originalförpackningen är skadad så godkänns inte returen. Vi kommer då att återsända varan till dig och debitera fraktkostnad för detta. Om varan levereras i en förpackning som inte går att öppna utan att skada förpackningen (t ex en blisterförpackning) så har du som konsument rätt att öppna förpackningen för att granska din vara, utan att din returrätt förbrukas.

Efter att vi har mottagit och godkänt en retur med önskemål om återbetalning som kommer vi inom 30 dagar att återbetala hela beloppet som du betalat till oss för ditt köp.

Undantag från ångerrätten gäller för kurser, utfärder och resor enligt Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler Svensk författningssamling 2 kap, 11§, punkt 11 och 12. 

Priser

För samtliga medborgare bosatta inom EU gäller att samtliga priser är dagsaktuella priser inklusive antingen 25, 12 eller 6 % moms. Momsen och eventuella fraktkostnader redovisar vi innan köpet skall bekräftas.

Vi reserverar oss för felskrivningar och tekniska problem i samband med prisangivelser och förbehåller oss rätten att makulera uppenbart felaktiga ordrar.

För medborgare bosatta utanför EU debiteras ingen moms av oss. Här redovisar vi kostnad för varor, exklusive moms samt fraktkostnad innan du bekräftar köpet. Kostnad för införtullning tillkommer och betalas tillsammans med införselmoms i samband med leverans av beställda varor.

Dyksällskapet

Som medlem i dyksällskapet har man 10% rabatt på ordinarie priser i butiken på Barnhusgatan 4.

Betalning

När du handlar hos Stockholmsdykcenter.se inom Sverige kan du välja mellan kortbetalning eller Betala i butik, där vi erbjuder delbetalning via Ecster.

Vilka betalningsalternativ vi erbjuder är beroende på vilket land du befinner dig. Det framgår tydligt vilka val du har för betalning när du kommer till det steget i köpprocessen. Kortbetalning erbjuder vi för alla regioner.

Väljer du KORTBETALNING så kan du känna dig trygg i att vi använder kryptering så du inte riskerar att dina kortuppgifter hamnar i orätta händer. Vi genomför korttransaktionen i samarbete med PayPal .

Leveranssätt

Vi har samarbete med PostNord vid leveranser och använder följande leveranstjänster. Vid köp över 2000 kr levererar vi fraktfritt.

Posten skicka lätt. Detta använder vi för mindre varor inom Sverige. Kuvertet eller paketet levereras normalt dagen efter. du aviseras antingen genom en avi i din brevlåda, ett e-postmeddelande eller genom ett sms till din mobil. Du hämtar din sändning på Postens utlämningscenter. Väljer du e-post eller SMS så kan du hämta din försändelse redan dagen efter att vi skickat den. Denna tjänst används framför allt inom Sverige.

PostNord postpaket. Godset skickas med PostNord och du aviseras antingen genom en avi i din brevlåda, ett e-postmeddelande eller genom ett sms till din mobil. Du hämtar din sändning på PostNords utlämningscenter. Väljer du e-post eller SMS så kan du hämta din försändelse redan dagen efter att vi skickat den. Denna tjänst används framför allt inom Sverige.

Transportansvar

Vi tar ansvar för varor som skadas eller kommer bort när varor levereras till dig. När du returnerar en vara till oss så är det du som kund som ansvarar för godset. Det är mycket viktigt att du packar ner varan noga så att inte varan eller originalförpackningen skadas. Använd aldrig originalförpackningen som yttre emballage för då skadas den.

Om du upptäcker att godset som du mottar är transportskadat så måste du ange detta på fraktsedeln redan när du kvitterar ut varan.

Outlösta paket

För varor som du som kund inte löser ut debiterar vi en kostnad för frakt, returfrakt och hantering på totalt 300 kr. Vid skrymmande sändningar tillkommer även extra fraktkostnad enligt prislista.

Reklamationer

Om du vill reklamera en vara så kontakta alltid kundtjänst på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. När du kontaktar oss vill vi att du uppger ditt ordernummer. Du kommer då att få en returfraktsedel. Har du möjlighet att ta ett kort på produkten så kan detta skynda på hanteringen. Du har enligt svensk lag möjlighet att reklamera en vara i upp till 3 år efter köpet. Reklamationsrätten gäller fel som kan härledas till produktionen av varan och gäller alltså inte normalt slitage eller åldrande av produkt. En reklamation skall göras så snart som möjligt efter att felet upptäckts. Efter att vi mottagit den returnerade varan kommer vi att behandla ärendet inom 30 dagar.

Kurser/Utfärder/Resor

Alla Stockholms Dykcenter´s kurs-/utfärds-/resavgifter återbetalas inte och betalas i sin helhet vid bokningstillfället. Betalning ska ske med kreditkort via webshopen, kreditkort/kontantbetalning/avbetalning i butik. Vid betalning med presentkort ska presentkortet mailas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller lösas in i butik vid bokningstillfället. Först när vi erhållit betalning garanteras plats på kursen/utfärden/resan. Kontrollera att du inte har några medicinska hinder som skulle kunna hindra dig från att kunna genomföra kursen innan du bokar. Stockholms Dykcenter åtar sig att genomföra kursen/utfärden/resan med reservation för minst 2 deltagare. 
Inför kursen ska en komplett profil skapas på my.divessi.com och inför grundkursen Open Water skall den obligatoriska online-trainingen göras.
Till alla kurser utom prova på dyk är ska alla elever ha egen personligdykutrustning (mask, snorkel, hälremsfenor, boots, bitmunstycken, imskyddsmedel, badkläder och handduk. Skall du dyka med torrdräkt skall även underställ lager 1 tas med). Den personliga dykutrustningen skall tas med till samtliga kurstillfällen och finns att köpas hos oss till elevpris om du inte har sådan sen tidigare.
Vi åtar oss att beställa certifikat enligt SSI standards inom 1 dag från avslutad kurs och endast i de fall där profilen är komplett ifylld. Ett elektroniskt certifikat kommer finnas i appen MySSI inom 1 dag och det fysiska certifikatet finns sedan för avhämtning på dykcenteret inom 2 veckor för dem som beställt det. Om profil inte skapats eller är inkomplett kommer ditt certifikat beställas inom 2 veckor från att profil skapats/uppdaterats och vi blivit medelade. Till detta tillkommer 1 dag innan du kommer kunna se det elektroniska certifikatet i appen MySSI och upp till 2 veckor innan det fysiska certifikatet kan avhämtas på dykcentret om sådant beställts (tillägg om 295kr/certifikat).
Om väderförhållanden är för tuffa för att utöra dina dyk från båt eller pga andra yttre oständigheter, har vi alternativa platser som är väderskyddade där dina träningsdyk kan göras i. Vintertid gäller isfritt väder.
Om du bara vill delta på delar utav en kurs, kommer du få en referral utfärdad så att du kan fortsätta med kursen med något annat SSI dykcenter i världen (varje center kan ha olika avgifter för detta). Alternativt kan du avsluta din kurs med oss upp till 6 månader senare. 
Ombokning av kurs kan ske kostnadsfritt, senast 1 vecka innan kursstart. Vid bokning inom kortare tid kan ombokning inte ske. Har du täcknat en FLEX försäkring kan du på grund av sjukdom eller annan oförutsedd händelse omboka din kurs 1 gång (även om du skulle behöva hoppa av en pågående kurs).
Om du inte dyker upp till din kurs resulterar till förverkad kursavgift. 
Utfärder och Resor kan inte avbokas eller ombokas. Resedokumment mailas ut tillsammans med reseinformation 2-4 veckor innan avresa. 

Force Majeure

Vi anser oss befriade från att fullgöra våra förpliktelser i detta avtal om detta beror på ändrad lagstiftning, myndighets åtgärd, konflikt på arbetsmarknaden, brand, översvämning, krig, terrorism, sabotage, olyckshändelser av större omfattning eller liknande händelser.

Personuppgifts- och anti-SPAM policy

Alla personuppgifter som du lämnar till Stockholmsdykcenter.se hanteras med största respekt. Vårt sätt att samla och lagra information följer Personuppgiftslagen, SFS 1998:204. Lagen bygger på gemensamma regler som har beslutats inom EU.

  • Personuppgifterna skyddas mot externa intrång
  • Som kund har du rätt att begära utdrag av registrerade uppgifter
  • Som kund har du rätt att begära ändring av registrerade uppgifter
  • Som kund har du rätt att begära att uppgifterna raderas.

Stockholms Dykcenter medverkar ej till att skicka så kallad SPAM. Som kund till oss kan du få e-post rörande er order, betalning eller annan kommunikation du initierad samt information, nyhetsbrev eller erbjudanden kring vår kundrelation. E-postutskick från tredje part eller rörande varor eller tjänster som ej är direkt relaterade till vår verksamhet förekommer inte. Vid automatiskt utskick kan du som kund enkelt avregistrera dig via en länk i e-postmeddelandet. Detta kan ske utan att du som kund måste göra en inloggning eller liknande.

Vi förbinder oss att inte på något sätt lämna ut eller sälja vidare de personuppgifter som vi inhämtar från våra kunder. Vi inhämtar bara den information som vi behöver för att kunna behandla din order och informationen används bara av oss själva samt de partner vi använder för att kunna genomföra köpet.

Säkerhet

Försök till bedrägeri med t ex falska eller stulna kortuppgifter polisanmäls. Vi loggar IP adresser i samband med att betalning genomförs för att kunna använda dessa vid en eventuell polisanmälan.

Cookies

En cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att spara på din dator. Cookies används på många webbplatser för att ge en besökare tillgång till olika funktioner. Informationen i en cookie är möjlig att använda för att följa en användares surfande.

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om:

  • att webbplatsen innehåller cookies
  • vad dessa cookies används till och
  • hur cookies kan undvikas

Stockholms Dykcenter använder cookies. Dels för att rent tekniskt hålla reda på vad en användare gör på sidan, inloggning, lagt något i varukorgen osv. Stockholms Dykcenter änvänder även cookies för att mäta trafik och för att kunna utvärdera marknadsföringsinsatser. Accepterar man inte cookies i sin webbläsare så kommer mycket funktionaliteten på sidorna att sluta fungera. Detta eftersom webbplatsen kommer tycka att det är en helt ny besökare för varje sidladdning.
Vill du inte acceptera cookies kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av cookies eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.
Ni kan läsa mer om cookies hos PTS eller på Wikipedia

Newsletter

Ange din e-postadress att nyheter, uppdateringar, specialerbjudanden och annan information.


Stockholms DykCenter AB
Org.nummer 556767-1200
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 


Öppettider

Mån-fre: 11 - 18
Lördag: 11-15
Söndag: stängt

Stockholms Dykcenter ©2018 - Privacy Policy
Webbsida av Joomlaproffs.se