Öppettider: 11:00 - 18:00 | Lör: 11:00 - 15:00 | Sön: STÄNGT 

 x 
Kundvagn - 0 kr

Kundvagn

Kundvagnen är tom


Din dykmask ger det luftutrymme du behöver för att se tydligt under vattnet. Utan ett luftmedium mellan ögat och vattnet ser vi människor inte längre än någon decimeter. Även om det verkar enkelt bestämmer vilken typ av snorkling och dykning du gör vilka funktioner som är viktigast att leta efter i en dykmask.

Några funktioner att tänka på vid val av dykmask inkluderar:

  • Antal glas
  • Lågvolym
  • Maskkjols färg
  • Färg på glasen
  • Maskrem

De flesta av dagens dykmasker har en silikon kjol - den del som vilar mot ditt ansikte och skapar tätningen. Det allra bästa materialet är kisel, eftersom det är mjukt, bekvämt och tätat bäst. Alla dykmasker på den här sidan är gjorda av silikon, så oavsett vilken dykmask du väljer, är du garanterad en dykmask av god kvalitet som är bekväm att bära. Vissa dykmasker har en transparent kjol medan andra har en svart kjol. Kjolfärgen tillsammans med färgen på glasen är båda överväganden när du jagar eller tar bilder och videor under vattnet. Vissa dykmasker erbjuder så du kan ersätta standard glasen med optiskalinser om du behöver synkorrigering under vattnet. Din undervattensaktivitet och ditt avsedda djup kan avgöra om du vill ha en dykmask med låg volym, men det kan också bara vara en personlig preferens. Observera att med en dykmask med låg volym behöver du inte utjämna så ofta, vilket kan vara en fördel när du dyker ner djupt. Maskrem är till stor del en personlig preferens och eftersom de enkelt kan bytas ut, bör det inte hindra dig från att köpa den dykmask du gillar. Alla dykmasker kan kompleteras med Neopren Maskrem, hårets bästa vän. Flertalet av dykmaskerna kan kompletteras med dem ännu komfortablare Comfort Straps, som utöver Neopren maskremens fördelar även har neoprenband vid tinningen samt en snorkelhållare i samma material så standard snorkelhållaren inte kan fastna i håret. Den stora frågan är antalet glas. Även om det finns fördelar och nackdelar med båda, så handlar det ibland också om personlig preferens.

Dykmask med ett enda glas 

  • Har ett glas med ett oavbrutet, brett synfält. Oftast högre volym mot den andra typen.

dykmask med Två Glas

  • Även kallad tvåglasad dykmask, den här stilen har två glas och är vanligtvis en lågvolyms dykmask.

DYKmask tillbehör

Allt du behöver för att ta hand om och underhålla din dykmask, inklusive rengöringsmedel, antifog, ersättningsremmar, neoprenremmar, optiskalinser och mer.

Olika dykmasker kommer att passa annorlunda så det är viktigt att prova din dykmask för att säkerställa att du får en bra tätning. Ett felaktigt monterad dykmask läcker vilket ger en hemsk snorklingsupplevelse. Dem enda dykmaskerna som passar alla ansikten är Scubapros Synergy Twin och Scubapros D-mask. Tack vare den ribbade cyklopkjolen så formar den sig efter varje unika ansikte efter några andväningar. För dem mindre ansikten så har Scubapros Synergy Twin Mini och Scubapro D-mask Size Small samma ribbade cyklopkjol. 

Vi har ett stort utbud av dykmasker i många olika mönster och färger. Passform och material är de viktigaste faktorerna när du behöver hitta ett cyklop.

Innan du använder din nya dykmask

Tänk också på att när du köper en ny dykmask så måste du rengöra den före första användningen så att du inte kämpar med att imma hela snorkelturen och för att förhindra framtida imma. Alla dykmasker levereras med en lätt film på glaset så att de inte repas eller skadas vid frakt. När du väl har fått hem dykmasken, använd rengöringsmedlet Sea Buff innan behandling med antifog.

Rengöring av ny dykmask

  • Applicera bara Sea Buff, gnugga, skölj och upprepa.

För att säkerställa att du får den bästa upplevelsen med din nya Dykmask, rekommenderar vi imskyddsmedel vid varje användning.

Underhåll av dykMaken

Det är oerhört viktigt att du underhåller din dykmask också. Genom att skölja av den i färskvatten och förvara den mörkt och svalt så du förlänger du dykmaskens mjuk- och täthet för en lång tid framöver. Det finns inget värre än när vatten sipprar in i dykmasken och du ständigt måste tömma den. 

Newsletter

Ange din e-postadress att nyheter, uppdateringar, specialerbjudanden och annan information.


Stockholms DykCenter AB
Org.nummer 556767-1200
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 


Öppettider

Mån-fre: 11 - 18

Lördag: 11-15

Söndag: STÄNGT

Stockholms Dykcenter ©2021 - Privacy Policy
Webbsida av Joomlaproffs.se