Öppettider: 11:00 - 18:00 | Lör: 11:00 - 15:00 | Sön: STÄNGT 

 x 
Kundvagn - 0 kr

Kundvagn

Kundvagnen är tom


Dykflaskor utav stål och aluminium i olika storlekar. 

Dykflaskor kan delas in i fyra olika typer

 • Enkelflaskor
  Den vanligaste och mest använda flasktypen vid sportdykning. Gjorda i stål och det vanligaste arbetstrycket är 232bar följt av 300bar. 
 • Dubbelflaskor
  Dyker du tekniskt och behöver extra mycket luft så gäller dubbelflaskor. Dubbelflaskor består av två enkelflaskor som är ihopsatt med ett stålband och en manifold mellan kranarna. Manifolden finns med och utan isolationkran. 
 • Stageflaskor
  Vid teknisk dykning använder man sig av stageflaskor vid uppstigning. Dessa är gjorda av aluminium och oftast fyllda med syrgasberikad luft, Nitrox för att påskynda utvädringen av kväve vid bla dekompressionsdykning. Det vanligaste arbetstrycket är 232bar. 
 • Spare Air flaskor
  En liten dykflaska gjord i aluminium med regulator och bitmunstycke i ett med dykflaskan. Perfekta backupen ifall du skulle få slut på luft under ett dyk eller om du bara ska ta en titt under båten men inte har ett dykcertifikat eller vill använda komplett dykutrustning. Det vanligaste arbetstryket är 200bar. 

Tillbehör till Dykflaskor

Flasktillbehör är utformade för att underlätta dykningen. Ta en titt på några av våra flasktillbehör och gör ditt nästa dyk till det enklaste dyket någonsin. 

Underhåll av Dykflaskor

Det allra viktigaste med dykflaskan är att aldrig tömma den helt tom på luft. Lämnar du kvar 30 bar i flaksan förhindrar du att eventuellt vatten kommer in som orskar korrosion även kallt rost. En dykflaksa bör lämnas in varje år för visuell inspektion. Vid en visuell inspektion tar man bort kranen och lyser ner i flaskan med en lampa och för in en spegel för att se att den inte börjat rosta. Skulle den mot förmodan ha gjort det kan man åtgärda det med blästring. Gör du ingen visuell inspektion och det finns rost i flaskan finns det risk att rostangreppet är för stort vid provtryckning och ev blästring skulle förtunna materialet så pass mycket att den inte blir godkänd. 
Flasknät skyddar din dykflaksa från utsidan så lacken inte skadas och att dessa partier börjar rosta. Kan starkt rekommenderas. 

Provtryckning av Dykflaskor

En dykflaska oavsett material och arbetstryck skall provtryckas efter 5 år i Sverige från tillverkningsdatumet som står på flaskan. Markeringen ser du nednför flaskhalsen. Denna markering visar när flaskan är tillverkad och när fabriksprovtryckningen skett. Ett expempel 2020/02, en dykflaksa med detta datum får fyllas tom 2025/02. När det är dax för provtryckning lämnar du in din dykflaska till oss för provtryckning som vanligtvis tar några dar upp till en vecka. Är allt som det ska vid provtryckning av flaskan kommer den få en ny datumstämpel och du får 5 nya år där du kan fylla din dykflaska. 

Newsletter

Ange din e-postadress att nyheter, uppdateringar, specialerbjudanden och annan information.


Stockholms DykCenter AB
Org.nummer 556767-1200
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 


Öppettider

Mån-fre: 11 - 18

Lördag: 11-15

Söndag: STÄNGT

Stockholms Dykcenter ©2021 - Privacy Policy
Webbsida av Joomlaproffs.se