Öppettider: 11:00 - 18:00 | Lör: 11:00 - 15:00 | Sön: STÄNGT 

 x 
Kundvagn - 0 kr

Kundvagn

Kundvagnen är tom

Prova på Dyk

Art. nr: 1000
Ord. pris: 500 kr

500 kr

(Rabatt: 0 kr)
Kursdatum
Längd
Vikt
Skostorlek
Transport

Beskrivning:

Prova på dyk i Stockholm

Går du och funderar på att gå en grundkurs i dykning men vet inte om dykning är nå't för dig?
Då är Prova på dyk nå't för dig. 

Åldersgräns 10 år

VAD INGÅR I ETT PROVA PÅ DYK?

DYKTEORI

Du kan förbereda dig lite mer genom självstudier online. Den digitala kurslitteraturen Try Scuba som inkluderar digitalbok och full HD videos får du tillgång till genom att skapa ett konto på https://my.divessi.com/register och glöm inte att välja Stockholms Dykcenter som ditt dykcenter. 
Efter att ha loggat in på ditt konto https://my.divessi.com/login så hittar du kurslitteraturen Try Scuba under Kurser och Händelser följt av Hitta Kurs. Kurslitteraturen finns även tillgänglig i appen MySSI som du kan ladda ner kostndsfritt. I appen hittar du kurslitteraturen under Kurser and Kort. I simhallen börjar dykkursen med en lite kortare teoretisk genomgång av det du behäver veta inför det praktiska momentet i poolen. 

DYKPRAKTIK I POOL 

Den praktiska delen av Prova på dyket håller vi i Högdalsbadet (v.34 - v.20) och Eriksdalsbadet (v.21 - v.33) och du får låna all nödvändig dykutrustning. Vi börjar att testa på att andas ur dykregulatorn på ytan följt av under vattnet. När du känner dig bekväm och trygg med ned- och uppstigningar kommer vi simma runt, känna på viktlösheten och hur roligt det är att dyka. 

INFÖR PROVA PÅ DYKET

Samling och avslutning sker alltid vid angiven tid på Dykcentret (Barnhusgatan 4, Stockholm). Transport till och från simhall sker med egen bil, i våran minibuss (i mån av plats) eller kommunalt (T-bana gröna linjen). Badkläder, handduk och ett hänglås ska du ta med till kurstillfället. 

Inför Prova på Dyket skall du ha skapat en profil på my.divessi.com/register senast dagen innan upplevelsen. 
 
Därefter ska du fylla i och skriva under Responsible Diver Code och Medical Statement. Om ditt svar är NEJ på samtliga frågor i hälsodeklaration blir den godkänd av systemet. Om ditt svar är JA på någon av frågorna kan du behöva göra en läkarundersökning för dykning och ladda upp läkarintyget i din profil innan din kurs. Om läkargodkännande krävs kommer kommer detta framgå. Vi rekommenderar då att man vänder sig till Intygsgruppen.

För att kunna utfärda ett digitalt Prova på Dyk certifikat så erfordras det att kurslitteraturen är utläst samt att profilen är uppdaterad med adressupgifter och ett porträttfoto. Detta foto kommer finnas på ditt certifikat. 

FÖLJANDE INGÅR

• 1 kortare teorigenomgång
• 1 Poolmodul på 1-2 timmar
• Lån av all nödvändig dykutrustning
• Transport i våran minibuss (i mån av plats) till och från pool om du inte har egen bil.
Meddela oss om du är i behov av transport vid bokningstillfället.

EFTER PROVA PÅ DYKET

Bestämmer du dig inom en vecka efter prova på dyket för att boka en Grundkurs Open Water hos oss så får du dra av HELA "Prova på"-avgiften från ditt grundkurspris.

KURSUPPLÄGG

Kursschema Sommar v.21 tom v.33

Torsdag 18.30 - 22.00

Kursschema Höst, Vinter och Vår v.34 tom v.20

Torsdag 18.45 - 22.45

VARFÖR SKALL MAN GÖRA ETT PROVA PÅ DYK?

Att göra ett prova på dyk är ett smidigt sätt för sig själv att få grundläggande förståelse om dykning och om det är något som man vill fortsätta med. Det finns många andra anledningar till att man bör prova på dykning. Här är några av de vanligaste:

  • Dykning ger en unik möjlighet att upptäcka den vackra och fascinerade värld som finns under ytan, oavsett om det är vrak, fiskar eller korallrev
  • Dykning kan vara en utmaning, särskilt för den som är nybörjare, men det kan också vara en möjlighet att öka självförtroendet och förbättra sin fysiska form
  • Det är en social aktivitet där man kan träffa nya människor som delar samma intressen
  • Dykning är en lärande erfarenhet där man kan lära sig mer om havets liv, ekologi, utrustning och teknik

Oavsett varför man väljer att göra ett prova på dyk är det en unik och oförglömlig upplevelse.

BEHÖVER JAG NÅGRA FÖRKUNSKAPER FÖR PROVA PÅ DYK?

Nej, du behöver inte ha några förkunskaper för att prova på dykning. Det är dock viktigt att du är i bra fysisk form och har ingen historia av medicinska problem som kan påverka din förmåga att dyka, som till exempel astma eller hjärtsjukdomar. Du kommer också att behöva gå igenom en hälsodeklaration som bekräftar att du är i form och förstår riskerna innan du börjar dyka.

Även om du inte har några förkunskaper, är det viktigt att du är redo att lära dig och följa instruktionerna från dykledaren för att göra en säker och rolig dykning.


Newsletter

Ange din e-postadress att nyheter, uppdateringar, specialerbjudanden och annan information.


Stockholms DykCenter AB
Org.nummer 556767-1200
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 


Öppettider

Mån-fre: 11 - 18

Lördag: 11-15

Söndag: STÄNGT

Stockholms Dykcenter ©2021 - Privacy Policy
Webbsida av Joomlaproffs.se