Öppettider: 11:00 - 18:00 | Lör: 11:00 - 15:00 | Sön: STÄNGT 

 x 
Kundvagn - 0 kr

Kundvagn

Kundvagnen är tom

Snorklingskurs

Art. nr: 1005
Ord. pris: 1195 kr

1195 kr

(Rabatt: 0 kr)
Kursdatum

Beskrivning:

Snorkling är den mest utövade semesteraktiviteten i världen. Att kunna snorkla ger dig möjlighet att få ta del av undervattensvärlden.
Har du aldrig snorklat?  Kanske bara provat på några gånger men det har inte gått så bra? Eller vill du lära dig dyka ner en bit under vattenytan?
Då ska du gå en snorklingskurs eftersom det är en heldel att tänka på. 

För att påbörja snorklingskursen ska du vara fyllda 6 år och simkunnig.  

 

Snorkel Diver 

Du får lära dig om utrustningen Snorklingssytemet, hur man tömmer en mask på vatten, förhindrar att den immar igen, andas med en snorkel, hur man simmar med fenor och igångs/uppgångs tekniker. När du känner dig komfortabel med detta så får du lära dig neddykningstekniker, tryckutjämning, luftvägskontroll, flytkraftskontroll, parsystemet och handsignaler. 

Hur går Snorkel Diver kursen till?

Kursen består av två delmoment; Snorklingsteori och praktik i pool.
Vi kommer under kursen varva teori och praktik så att du får god tid på dig att låta de nya kunskaperna sjunka in innan du går vidare och lär dig nya saker.

Snorklingsteori

Utöver självstudierna så har vi instruktörsled teori. Den digitala kurslitteraturen som inkluderar digitalbok och full HD videos som du får tillgång till efter anmälan* ska du ha läst ut och tittat klart på till första kurstillfället samt gjort kunskapskontrollerna efter varje kapitel. 
* För att vi ska kunna tilldela dig den digitala kurslitteraturen måste du skapa ett konto på http://my.divessi.com/register och glöm inte att välja Stockholms Dykcenter som ditt dykcenter. 
Kurslitteraturen hittar du sen under MyTraining i din profil och finns även tillgänglig i appen MySSI som du kan ladda ner kostndsfritt.

Praktik i pool

Den praktiska delen av Snorkel Diver kursen håller vi i Högdalsbadet (v.33-v.20) Eriksdalsbadet (v.21-v.32). Vi börjar med att gå igenom grunderna. När du känner dig bekväm och trygg med grunderna får du lära dig neddykningstekniker, tryckutjämning, luftvägskontroll och flytkraftskontroll. 

Inför snorklingkursen

Samling och avslutning sker alltid vid angiven tid på Dykcentret (Barnhusgatan 4, Stockholm).
Transport till och från utedyk sker med egen bil alt i våran minibuss. Badkläder, handduk samt hänglås ska du ta med till kurstillfället.

Du ska ha skapat ett konto på my.divessi.com/register så vi kan lägga till kursmaterial åt dig. När du loggat in på din profil uppdatera denna med adress, postnummer, postadress samt ladda upp ett porträttfoto. Detta fotot kommer finnas på ditt snorklingscertifikat som vi utfärdat efter godkänd kurs. 
Därefter ska du fylla i och skriva under Responsible Diver Code och Medical Statement. Om ditt svar är NEJ på samtliga frågor i hälsodeklarationen blir den godkänd av systemet. Om ditt svar är JA på någon av frågorna kan du behöva göra en läkarundersökning för dykning och ladda upp läkarintyget i din profil innan din kurs. Om läkargodkännande krävs kommer detta framgå. Vi rekommendera då att man vänder sig till Intygsgruppen. https://intygsgruppen.se/medicinskaintyg/intyg-dykning/

Till kursen behöver du eget snorkelset bestående av mask, snorkel, fenor och imskyddsmedel. Denna kan köpas till förmånligt pris i webshoppen och väljer du hämta i butik så lägger vi undan din utrustning till kurstillfället. Vill du ha råd och tips om vilken utrustning som passar just dig, kom då in till butiken innan kurstillfället (tex 18.00 på kursdagen alt någon dag innan) så hjälper vi dig välja ut ett paket.
Som kurselev hos oss har du dessutom full bytesrätt på utrustningen även om du har använt den, om den inte skulle passa dig. Onödigt att behöva köpa dubbel uppsättning. 

Inbetalda kursavgifter återbetalas inte oavsett om en kurs är påbörjad eller inte. Ombokning måste ske skriftligt senast 1 vecka innan kursstart.

Följande ingår

  • 1 teorimodul
  • 1 poolmodul 
  • Digital kurslitteratur 
  • Digitalt Snorkel Diver Certifikat
  • Transport i våran minibuss till och från poolen om du inte har egen bil. Meddela oss om du är i behov av transport vid bokningstillfället.

Kursupplägg

Torsdagar 18.30-22.45 (sommartid 17.30-21.45)

Är ni en familj eller grupp och önskar gå en snorklingkurs en fredag eftermiddag/tidig kväll kontakta oss. 


Newsletter

Ange din e-postadress att nyheter, uppdateringar, specialerbjudanden och annan information.


Stockholms DykCenter AB
Org.nummer 556767-1200
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 


Öppettider

Mån-fre: 11 - 18

Lördag: 11-15

Söndag: STÄNGT

Stockholms Dykcenter ©2021 - Privacy Policy
Webbsida av Joomlaproffs.se

cronjob