Öppettider: 11:00 - 18:00 | Lör: 11:00 - 15:00 | Sön: STÄNGT 

 x 
Kundvagn - 0 kr

Kundvagn

Kundvagnen är tom

Cyklop

Produkter


Ditt cyklop ger det luftutrymme du behöver för att se tydligt under vattnet. Utan ett luftmedium mellan ögat och vattnet ser vi människor inte längre än någon decimeter. Även om det verkar enkelt bestämmer vilken typ av snorkling och dykning du gör vilka funktioner som är viktigast att leta efter i ett cyklop.

Några funktioner att tänka på vid val av Cyklop inkluderar:

  • Antal linser
  • Låg volym
  • Cyklopkjols färg
  • Färg på glasen
  • Cykloprem

De flesta av dagens cyklop har en silikon kjol - den del som vilar mot ditt ansikte och skapar tätningen. Det allra bästa materialet är kisel, eftersom det är mjukt, bekvämt och tätat bäst. Alla cyklop på den här sidan är gjorda av silikon, så oavsett vilket cyklop du väljer, är du garanterad ett cyklop av god kvalitet som är bekväm att bära. Vissa masker har en transparent kjol medan andra har en svart kjol. Kjolfärgen tillsammans med linsfärgen är båda överväganden när du jagar eller tar bilder och videor under vattnet. Vissa masker erbjuder så du kan ersätta standard glasen med optiskalinser om du behöver synkorrigering under vattnet. Din undervattensaktivitet och ditt avsedda djup kan avgöra om du vill ha en mask med låg volym, men det kan också bara vara en personlig preferens. Observera att med en mask med låg volym behöver du inte utjämna så ofta, vilket kan vara en fördel när du dyker ner djupt. Cyklopremmen är till stor del en personlig preferens och eftersom de enkelt kan bytas ut, bör det inte hindra dig från att köpa den mask du gillar. Alla masker kan kompleteras med Neopren Maskrem, hårets bästa vän. Flertalet av maskerna kan kompletteras med dem ännu komfortablare Comfort Straps, som utöver Neopren maskremens fördelar även har neoprenband vid tinningen samt en snorkelhållare i samma material så standard snorkelhållaren inte kan fastna i håret. Den stora frågan är antalet linser. Även om det finns fördelar och nackdelar med båda, så handlar det ibland också om personlig preferens.

Cyklop med ett enda glas 

  • Har en lins med ett oavbrutet, brett synfält. Oftast högre volym mot den andra typen.

Cyklop med Två Glas

  • Även kallad tvåglasat cyklop, den här stilen har två linser och är vanligtvis ett lågvolyms cyklop.

Cyklop tillbehör

Allt du behöver för att ta hand om och underhålla ditt cyklop, inklusive rengöringsmedel, antifog, ersättningsremmar, neoprenremmar, optiskalinser och mer.

Olika cyklop kommer att passa annorlunda så det är viktigt att prova ditt cyklop för att säkerställa att du får en bra tätning. Ett felaktigt monterad cyklop läcker vilket ger en hemsk snorklingsupplevelse. Dem enda cykloppen som passar alla ansikten är Scubapros Synergy Twin och Scubapros D-mask. Tack vare den ribbade cyklopkjolen så formar den sig efter varje unika ansikte efter några andväningar. För dem mindre ansikten så har Scubapros Synergy Twin Mini och Scubapro D-mask Size Small samma ribbade cyklopkjol. 

Vi har ett stort utbud av cyklop i många olika mönster och färger. Passform och material är de viktigaste faktorerna när du behöver hitta ett cyklop.

Innan du använder ditt nya cyklop

Tänk också på att när du köper ett nytt cyklop så måste du rengöra den före första användningen så att du inte kämpar med att imma hela snorkelturen och för att förhindra framtida imma. Alla cyklop levereras med en lätt silikonfilm på glaset efter tillverkningsprocessen och lämnas kvar så att inte de repas eller skadas vid frakt. När du väl har fått hem cyklopet, använd rengöringsmedlet Sea Buff innan behandling med antifog.

Rengöring av nytt Cyklop

  • Applicera bara Sea Buff, gnugga, skölj och upprepa.

För att säkerställa att du får den bästa upplevelsen med din nya Cyklop, rekommenderar vi imskyddsmedel vid varje användning.

Underhåll av cyklop

Det är oerhört viktigt att du underhåller ditt cyklop också. Genom att skölja av den i färskvatten och förvara den mörkt och svalt så du förlänger du cyklopets mjuk- och täthet för en lång tid framöver. Det finns inget värre än när vatten sipprar in i cyklopet och du ständigt måste tömma den. 

Newsletter

Ange din e-postadress att nyheter, uppdateringar, specialerbjudanden och annan information.


Stockholms DykCenter AB
Org.nummer 556767-1200
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 


Öppettider

Mån-fre: 11 - 18

Lördag: 11-15

Söndag: STÄNGT

Stockholms Dykcenter ©2024 - Privacy Policy
Webbsida av Joomlaproffs.se