Öppettider: 11:00 - 18:00 | Lör: 11:00 - 16:00 | Sön: STÄNGT 

 x 
Kundvagn - 0 kr

Kundvagn

Kundvagnen är tom


Eftersom vi inte har gälar ännu har vi som människor fått komma med idéer för att andas under vattnet. En snorkel är bara en av de bästa uppfinningarna någonsin. Så enkelt, men ändå så coolt.

Snorkelutrustning: tre typer av snorkEL

Dry Snorkel

Det senaste inom teknik för snorklingsutrustning är Dry Snorkel. Dry snorkler har en patenterad självreglerande flottör som känner av skillnaden i vikt mellan luft och vatten. Snorkeltoppen/flottören "stängs av" när den är nedsänkt och "öppnas" automatiskt när du täcker ytan. Du kommer inte ha en droppe havsvatten i mun och behöver inte tömma snorkeln, hur skönt som helst.  
Även Dry Snorkeln har en självdräneringsventil längst ner, ifall snorkel dinglar i vattnet så kan den partiellt vattenfyllas och då kan du enkelt tömma snorkeln på den lilla vattenmängden genom att blåsa ut i munstycket genom ventilen som är placerad i botten på snorkeln. 

Semi-dry snorkel

Semi-dry snorkelutrustning inkluderar Semi-Dry Snorkel, som har ett stänkskydd på toppen. Medan semi-dry snorklar håller ut majoriteten av vatten från en våg, blockerar de inte din luftkälla helt som dry snorklar kommer att göra om du tex fridyker ner eller av misstag doppar huvudet för djupt ner. Med denna snorkel kommer du i dessa situationer behöva blåsa ut vattnet. Då alla våra Semi-Dry Snorklar har självdräneringsventil, en ventil i botten som gör snorkeln enklare att tömma på vatten tack vare att du blåser ut nertill direkt vid bitmunstycket där ventilen sitter. 

StandardSnorkel

Standard Snorkeln har en helt öppen topp och saknar en ventil längst ner, ett rör med bitmunstycke på. Vattenfylls denna snorkel så sker tömning genom öppningen i toppen. Helt klart mycket mer ansträngande än om man har en självdräneringsventil och risken för kallsup ökar också.

Generelt om Snorklar

Snorklar varierar också i storlek och stil för att passa barn och även vattensporter som fridykning och spjutfiske. Det finns snorklar för barn med en mindre total längd, smalare dimension och mindre munstycke, vilket gör det lättare och säkrare att använda. Formerna av bitmunstycket och snorkelröret på snorklarna har utformats för att följa snorklarens ansiktsprofil. Dem finare snorklarna har mjukt rörligt koagulerad silikon längs ner på snorkelröret så den kan "ställa" in sig efter just ditt ansikte i bredd. Dem finare snorklarna är även justerbara i höjd så att även denna justering är möjlig för maximal komfort efter just ditt ansikte, alla ansikten är olika stora. Snorkelrörens innerdiameter är tillräckligt stor för att optimera luftflödeshastigheten på alla snorklar men vissa har extra stor diameter för att underlätta inandning. Fridykning snorklar är utformade för att hålla sig ur vägen och minska drag. 

Men naturligtvis, snorkeln ska också vara av god kvalitet, så att den inte faller isär efter en kort tid. På denna sida hittar du bara bra snorklar av hög kvalitet.

Newsletter

Ange din e-postadress att nyheter, uppdateringar, specialerbjudanden och annan information.


Stockholms DykCenter AB
Org.nummer 556767-1200
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 


Öppettider

Mån-fre: 11 - 18

Lördag: 11-16

Söndag: STÄNGT

Stockholms Dykcenter ©2021 - Privacy Policy
Webbsida av Joomlaproffs.se