Öppettider: 11:00 - 18:00 | Lör: 11:00 - 15:00 | Sön: STÄNGT 

 x 
Kundvagn - 0 kr

Kundvagn

Kundvagnen är tom

Fortsättningskurs Advanced

Produkter


äventyret fortsätter, ta ditt Advanced dykcertifikat med oss

När man har gått Open Water dykkursen och tagit sina första simtag i undervattensvärlden, så är man fast.
Du kan nu som nycertifierad dykare dyka på egen hand tillsammans med andra certifierade dykare världen över. 
Som du säkert redan upptäckt finns det mer under vattenytan än bara marint liv och sand. Här kan du bland annat få uppleva vrak, grottor, olika typer av marint liv, vattnet kan vara strömt eller kallt vilket gör att det ibland kan vara lite knöligt att navigera under ytan.

Fortsättningskurs i Dykning Advanced

På denna dykkurs låter vi er praktisera på flera av dessa olika dyktyper ni blir bl.a. bättre på avvägning och navigering samt att ni får prova på dykning som ni tidigare aldrig erfarit. Under dykkursens gång kommer ni bl a lära er sköta en kompass ordentligt (mer detaljerat än Open Water dykkursen) samt känna på hur det känns att befinna sig på 18-30 meters djup.

Dem två specialdyken som vi alltid genomför är: Navigation och Djupdyk (19-30 meter). 
Dem resterande tre dyken varierar för årstiden och är någon av följande: Vrakdyk, Nattdyk/Limited Visibility, Torrdräktsdyk*, Perfect Buoyancy, Sök & Bärgningsdyk och Båtdyk. 
*tidigare torrdräktsdyk erfordras eller att du väljer till specialkursen Dry Suit Specialty som då kräver deltagande i pool under torsdagkvällen 18.45-23.00 innan utomhusdyken.

Dykteori

Utöver självstudierna så har vi instruktörsled teori. Den digitala kurslitteraturen som inkluderar digitalbok och full HD videos som du får tillgång till efter anmälan* ska du ha läst ut och tittat klart på till första kurstillfället samt gjort kunskapskontrollerna efter varje kapitel.
* För att vi ska kunna tilldela dig den digitala kurslitteraturen måste du skapa ett konto på https://my.divessi.com/register och glöm inte att välja Stockholms Dykcenter som ditt dykcenter. 
Efter att ha loggat in på ditt konto https://my.divessi.com/login så hittar du kurslitteraturen Advanced Adventure under Kurser och Händelser följt av Hitta Kurs. Kurslitteraturen finns även tillgänglig i appen MySSI som du kan ladda ner kostndsfritt. I appen hittar du kurslitteraturen under Kurser och Kort. 

Praktik i havet från dykbåt 

Under din uppdykshelg kommer vi göra 5 dyk vid Dalarö från dykbåt. Du kommer få dyka på 4 olika vrak under din Advancedkurs. Vi är ensamma om att erbjuda utedyk kring vrak från dykbåt ute i skärgården. Det ger dig de bästa förutsättningarna för bra dykvatten med bra sikt, stora häftiga vrak och historia. Har du inte dykt med torrdräkt tidigare? Passa på att lägga till tilläggskursen Dry Suit Specialty i samband med din boknings så betalar du endast 1000kr i administrativ avgift för kurslitteraturs- och certifiering. Du kommer då få delta i pool under torsdagkvällen 18.45-23.00 innan utedyken där vi lär dig grunderna följt av att du gör alla utedyk i torrdräkt. Vill du kunna hyra en torrdräkt i framtiden så erfodras det att du kan visa upp ett torrdräktscertifikat.

Inför dykkursen Advanced

Samling och avslutning sker alltid vid angiven tid på Dykcentret (Barnhusgatan 4, Stockholm). Transport till och från utedyk sker med egen bil alt i våran minibuss. Kurslitteratur, badkläder samt handduk eller underställ ska du ta med till samtliga kurstillfällen. Innan fortsättningskursen advanced får du fylla i en hälsodeklaration. Skulle det visa sig att du har en sjukdomshistorik som inte direkt lämpar sig för dykning, framgår det när du svarar på frågorna. I dessa sällsynta fall krävs då intyg från läkare, annars räcker det med underskriven hälsodeklaration. Inbetalda kursavgifter återbetalas inte oavsett om en kurs är påbörjad eller inte. Ombokning måste ske skriftligt senast 1 vecka innan kursstart. Vintertid (Januari-Mars) gäller isfritt väder och då erbjuder vi landbaserade utedyk. Vi förbehåller oss rätten att skjuta fram utedyk vintertid eller vid extrema väderförhållanden.

Förkrav

Open Water dykcertifikat eller motsvarande

Efter dykkursen - Advanced Dykcertifikat

När du framgångsrikt slutfört din Advancedkurs kommer vi med detsamma utfärda ditt digitala Advanced dykcertifikat. Detta internationellt erkända dykcertifikatet är din biljett att dyka ner till 30m världen över. Du har nu genomfört första dyket på fem olika specialkurser. Du kanske gillade något/några av dem specifika områden extra? Passa på att fördjupa dig i just denna/dessa genom att gå den kompletta Specialkursen för att få ännu mer kött på benen och för att erhålla ett dykcertifikat inom det området.  

Följande ingår

• Kursintroduktion
• 1 teorimodul
• 5 utedyk från dykbåt ute vid Dalarö
• Digital kurslitteratur
• Digitalt Advanced dykcertifikat
• Transport i våran minibuss till och från dykplatserna i mån av plats om du inte har egen bil. Meddela oss om du är i behov av transport vid bokningstillfället

Tillval

Har du ingen egen dykutrustning så går det att hyra följande paket till paketpris:

  • Fem Flaskor och Viktbälte med Bly
  • Paket 1
    BC, Regulator, Fem Flaskor och Viktbälte med Bly
  • Paket 2
    BC, Regulator, Fem Flaskor, Viktbälte med Bly och Våtdräkt SemiDry 7mm (extra 5mm Jacket ingår vid behov/önskemål), Huva, Handskar och Dykväska
  • Paket 3
    BC, Regulator, Fem Flaskor, Viktbälte med Bly och Torrdräkt med fasta Boots, Huva, Torrhandskar och Dykväska

Alla våra torrdräkter har ringsystem med torrhandskar.

Den personliga dykutrustningen går ej att hyra utan något du borde ha redan från din Grundkurs Open Water och den består av: dykmask, snorkel, hälremsfenor, boots (behövs ej om du dyker med torrdräkt så den har fasta boots), bitmunstycken, dykdator och underställ om du dyker med torrdräkt. 
Den personliga dykutrustningen kan köpas hos oss till ett förmånligt pris i samband med dykkursen. Dykdator och underställ finns att hyra om du ännu inte införskaffat dig detta och denna kan du förboka direkt i samband med din bokning. 

Upplägg

Vanligtvis gör vi dykkursen under en helg med 2 utedyk på lördag 8-17 och 3 utedyk på söndagen 8-17.

Newsletter

Ange din e-postadress att nyheter, uppdateringar, specialerbjudanden och annan information.


Stockholms DykCenter AB
Org.nummer 556767-1200
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 


Öppettider

Mån-fre: 11 - 18

Lördag: 11-15

Söndag: STÄNGT

Stockholms Dykcenter ©2021 - Privacy Policy
Webbsida av Joomlaproffs.se