Öppettider: 11:00 - 18:00 | Lör: 11:00 - 15:00 | Sön: STÄNGT 

 x 
Kundvagn - 0 kr

Kundvagn

Kundvagnen är tom

Dry Suit Speciality

Art. nr: 1330
Ord. pris: 2495 kr

2495 kr

(Rabatt: 0 kr)
Kursdatum
Tilläggskurser
Utrustningshyra
Tillval Dykdator
Tillval Underställ
Transport

Beskrivning:

Torrdräktskurs i Stockholm

"När visar blir längre, blir dagarna kortare och vattnet kallare - då har det blivit dax för torrdräktsdykning.
"Om du vill dyka under hösten och vintern i kallare klimat, är torrdräktskursen den dykkurs du ska ta. Sikten vid dessa tider på året är oftast mycket bra så det är en bra tid att dyka på. I din torrdräktskurs kommer du att lära dig om fördelarna med torrdräktsdykning, olika färger, ventiler, underställ och torrdräktstillbehör. Under de två obligatoriska dyken kommer du få lära dig torrdräktsdyknings tekniker och samt vård och skötsel av en torrdräkt.

DYKTEORI

Utöver självstudierna så har vi kortare instruktörsled teori.  Den digitala kurslitteraturen som inkluderar digitalbok och videos som du får tillgång till efter anmälan* ska du ha läst ut och tittat klart på till första kurstillfället, gjort kunskapskontrollerna efter varje kapitel samt online final exam.
* För att vi ska kunna tilldela dig den digitala kurslitteraturen måste du skapa ett konto på http://my.divessi.com/register och glöm inte att välja Stockholms Dykcenter som ditt dykcenter. 
Kurslitteraturen hittar du sen under Kurser som du hittar lite längre ner på första sidan, alt via Menyn; Utbildning-Utbildning-Kurser. Kurslitteraturen finns även tillgänglig i appen MySSI som du kan ladda ner kostndsfritt. I appen hittar du kurslitteraturen under Kurser.

DYKPRAKTIK I POOL

Den praktiska delen av torrdräktskursen inleds först i poolmiljö. Om du hyr dykutrustning av oss ingår hyra av allt förutom den personliga dykutrustningen (mask, snorkel, hälremsfenor, bitmunstycken, dykdator och underställ) under hela kursen. I poolen provar du för första gången hur det är att dyka med torrdräkt och du bekantar dig med avvägningen. 

Dykpraktik i havet från dykbåt

Under din uppdyksdag kommer vi göra 2 dyk vid Dalarö från dykbåt. Du kommer få dyka på 2 olika vrak under din Dry Suit Specialty kurs. Vi är ensamma om att erbjuda utedyk kring vrak från dykbåt ute i skärgården. Det ger dig de bästa förutsättningarna för bra dykvatten med bra sikt, stora häftiga vrak och historia.

Inför torrdräktskursen 

Samling och avslutning sker alltid vid angiven tid på Dykcentret (Barnhusgatan 4, Stockholm). Transport till och från simhall/utedyk sker med egen bil alt i våran minibuss.

Du ska ha skapat ett konto på my.divessi.com/register så vi kan lägga till kursmaterial åt dig. När du loggat in på din profil uppdatera denna med adress, postnummer, postadress samt ladda upp ett porträttfoto. Detta fotot kommer finnas på ditt dykcertifikat som vi utfärdat efter godkänd kurs. 
Därefter ska du fylla i och skriva under Responsible Diver Code och Medical Statement. Om ditt svar är NEJ på samtliga frågor i hälsodeklarationen blir den godkänd av systemet. Om ditt svar är JA på någon av frågorna kan du behöva göra en läkarundersökning för dykning och ladda upp läkarintyget i din profil innan din kurs. Om läkargodkännande krävs kommer detta framgå. Vi rekommendera då att man vänder sig till Intygsgruppen. https://intygsgruppen.se/medicinskaintyg/intyg-dykning/

Till poolmodulen på torsdagkvällen ska du ta med ett tunt underställ (lager 1 ställ) och strumpor. Till utedyken ska detta kompleteras med ett tjockare underställ (lager 2 ställ), raggsockor och fingervantar. Observera att övre delen på understället inte får ha huva eller krage då halstätningen ska täta mot huden runt halsen. Lager 2 underställ finns att hyra till utedyken. Innan dykkursen får du fylla i en hälsodeklaration. Skulle det visa sig att du har en sjukdomshistorik som inte direkt lämpar sig för dykning, framgår det när du svarar på frågorna. I dessa sällsynta fall krävs då intyg från läkare, annars räcker det med underskriven hälsodeklaration.

Inbetalda kursavgifter återbetalas inte oavsett om en kurs är påbörjad eller inte. Ombokning måste ske skriftligt senast 1 vecka innan kursstart. Vintertid (December-Mars) gäller isfritt väder och då erbjuder vi landbaserade utedyk. Vi förbehåller oss rätten att skjuta fram utedyk vintertid eller vid extrema väderförhållanden. 

Förkrav

Open Water certifikat eller motsvarande

KURSINNEHÅLL

• Varför torrdräkter?
• Typer av torrdräkter
• Torrdräktsventiler
• Val av underställ
• Torrdräktstillbehör
• Torrdräktstekniker
• Underhåll av torrdräkter
• Lättare torrdräkts-reparationer

Det primära målet för all SSI Specialty kurs är att lära dig viktiga färdigheter i en rolig miljö.

Följande ingår 

• Kursintroduktion
• 1 teorimodul
• 1 poolmodul
• 2 utedyk från dykbåt ute vid Dalarö
• Digital kurslitteratur
• Digitalt dykcertifikat
• Transport i våran minibuss om du inte har egen bil. Meddela oss om du är i behov av transport vid bokningstillfället

Tillval

Har du ingen egen dykutrustning så går det att hyra följande paket till paketpris:

  • Tre Flaskor och Viktbälte med Bly
  • Torrdräkt med fasta Boots, Huva, Torrhandskar
  • Paket 3
    BC, Regulator, Fem Flaskor, Viktbälte med Bly och Torrdräkt med fasta Boots, Huva, Torrhandskar och Dykväska

Alla våra torrdräkter har ringsystem med torrhandskar.

Den personliga dykutrustningen går ej att hyra utan något du borde ha redan från din Grundkurs Open Water och den består av: dykmask, snorkel, hälremsfenor, boots (behövs ej om du dyker med torrdräkt så den har fasta boots), bitmunstycken, dykdator och underställ.
Den personliga dykutrustningen kan köpas hos oss till ett förmånligt pris i samband med dykkursen. Dykdator och underställ finns att hyra om du ännu inte införskaffat dig detta och denna kan du förboka direkt i samband med din bokning. 

Kursupplägg 

Torsdag 18.30-23 Teori och pool, Lördag 8-17 Utedyk


Newsletter

Ange din e-postadress att nyheter, uppdateringar, specialerbjudanden och annan information.


Stockholms DykCenter AB
Org.nummer 556767-1200
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 


Öppettider

Mån-fre: 11 - 18

Lördag: 11-15

Söndag: STÄNGT

Stockholms Dykcenter ©2021 - Privacy Policy
Webbsida av Joomlaproffs.se